This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Industriālais un košais Andrejostas Kvartāls

2020-11-10
Publish your own article

Rīgas aktīvie gardēži, kuri mīl pavadīt laiku jaukā kompānijā un nepiespiestā gaisotnē var būt priecīgi – Andrejostas kvartāls jeb AOK būs īstā vieta!
Vasaras sezonā šī noteikti ir viena no karstākajām un aktuālākajām vietām Rīgas centrā, ņemot vērā neskaitāmo pasākumu un koncertu klāstu. Šīs industriālas un unikālās vietas pamatā ir AOK filosofija, kas vēsta, ka kvartālam nav konkrētas mērķauditorijas, jo vietas izveidotāji un komanda tic sociālajai vienlīdzībai un gaida ciemos ikkatru!

Šoreiz baudījām vegānu ēdienus. Par mūsu pieredzi varat lasīt zemāk, un ja arī Tev vegānais dzīvesstils un ēdieni ir tuvi, apskati restorānus Latvijā, kuri piedāvā vismaz trīs vegānās opcijas savā ēdienkartē - Vegāniem Draudzīga Vietas Latvijā.
 

INTERJERS


Interjers visnotaļ ir svarīgs restorāna izbaudīšanas aspekts. Pat pētījumi pierāda, ka restorāna interjera dizains ir viens no faktoriem, kas ietekmē klientu apmierinātību. Lai izceltos jau tā pārpildītajā nozarē, restorānam ir jānodrošina ne tikai labs ēdiens un serviss, bet arī unikāla ēdināšanas vide un sajūtas.
Andrejostas Kvartāla izveidotāji par to patiešām ir parūpējušies. Sākot jau ar restorāna atrašanos vietu un skatu - veroties teju jebkurā virzienā acis satiek kādu laivu vai jahtu, kas noenkurota Andrejostā. Tas neapšaubāmi padara maltītes baudīšanu vēl īpašāku. 


Interjera detaļas ļauj justies kā mājās un dizaina elementu industriālais “piesitiens” atbrīvo gaisotni un pēkšņi rodas sajūta, ka visi restorāna apmeklētāji ir draugi.
Patīkami bija apzināties, ka lielākoties visi dizaina un galda noformējuma dekori ir radīti ilgtspējīgai lietošanai un nākotnē neradīs liekus atkritumus.
 

APKALPOŠANA

Restorānā pieejams lērums galdiņu, tomēr, ja dosieties uz restorānu brīvdienās, tad noteikti iesakām rezervēt vietu savlaicīgi, lai būtu garantēts, ka varēsiet vakaru pavadīt bez aizķeršanās un pie labākā pieejamā galdiņa. 

Personāls ir ļoti laipns, draudzīgs un atsaucīgs - ikvienam liek justies īpaši un nepiespiesti. 
Īpaši patīkami no personāla puses bija saņemt veselus divus šefpavāra komplimentus, kuri radīja patīkamu pārsteigumu un nudien neaizmirstamu ceļojumu garšu pasaulē.
 

ĒDIENS

Apmeklēt AOK tieši Rīgas restorānu nedēļas laikā bija īpaši interesanti, jo baudīšanai tikai pasniegti trīs vegāniski ēdieni. Tieši tas lika ēdieniem pievērst pastiprinātu interesi un uzmanību tos baudot, jo daudzi no jums, visticamāk, pat nespētu iedomāties, kādas garšas iespējams uzburt izmantojot tikai augu valsts produktus.
Ēdiens tika pasniegts ar rūpēm un uzmanību pret katru ēdāju un pat jautājums“ Vai Jums viss garšo?” , kurš vienmēr šķiet mazliet neveikls, bija pavisam nepiespiests un no sirds.

Rīgas restorānu nedēļai AOK radīja speciālu ēdienkarti. Uzkodā tika pasniegta brīnišķīga batāšu un kukurūzas vafele ar ceptām baravikām un kļavu sīrupu. Tik dažāda garšu buķete un tomēr visām garšām savijoties izveidojās patiesi garda un neatkārtojama uzkoda.

Pamatēdienā tika pasniegts grilēts vegānisks burgers, kurš bija pārdomāts līdz pat pēdējai niansei. Augu valsts burgera kotlete, kas grilēta uz uguns, kopā ar baklažānu un ķimenēs marinētajiem tomātiem radīja burvīgu pildījumu AOK pavāru pašceptajai vegānu burgera maizītei. Burgeru papildināja pašu gatavoti kartupeļi frī, kuri pasniegti kopā ar restorāna īpašo kūpināto tomātu mērci.

Pēc pamatēdiena saņēmām neatkārtojamu šefpavāra komplimentu – cidoniju sorbertu. Tas bija līdz šim nebaudīts, fantastisks garšu jaunatkājums!

Desertā tika gatavoti oglēs cepti āboli, to servēšana restorānā izveidota kā neliels rituāls. Kad uzkodas un pamatēdiens nobaudīts, un āboli karsti izņemti no oglēm, tad katrs deserta baudītājs pats var izvēlēties sev tīkamāko ābolu un papildināt to ar dažādām piedevām sev vēlamā daudzumā.

Ikdienā AOK tic vienkāršai un garšīgai koncepcijai, tās ietvaros tiek piedāvātas plašas “Street food” iespējas no dažādu valstu virtuvēm ar vietējās latviešu garšas ievirzi.

Ar savu rosīgo un draudzīgo atmosfēru AOK ir lieliska vieta, kur baudīt ēdienus un dzērienus Andrejostā -  ar fantastiskiem cilvēkiem, dzīvo mūziku un izklaidēm.