This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Japāņu virtuve Rīgā: Japāņu bistro Unagi Inu

2020-09-18
Publish your own article

Rīgas gardēži, kuriem cieņā ir japāņu virtuve, var sarosīties, jo Rīgā ir jauns Japāņu virtuves bistro Unagi Inu, kurā ir iespējams nobaudīt plašu klāstu ar Japāņu ēdieniem. Virtuves un interjera koncepta radītāji ir komanda, kuri ir radījuši arī labi zināmo COD restorānu. 

Vienā telpā ir radīti divi koncepti - bistro Unagi Inu vienā pusē, kur baudījām vakariņas, un Japāņu saldumu veikals Mochi Riga otrā pusē. 

Daudzi apmeklētāji jau ir paspējuši dalīties ar savu pieredzi un ēdienu sociālos tīklos, kas restorānam ir palīdzējis iegūt pirmo uzmanību gardēžu vidū. Jaunais koncepts un ēdiens radīja interesi arī Meniu.lv komandai, tāpēc devos uz Unagi Inu, lai novērtētu kopējo atmosfēru, apkalpošanu un, pats galvenais, ēdienu.

Unagi Inu neaprobežojas tikai ar suši to klasiskajā izpratnē, lai sevi dēvētu par Japāņu virtuves bistro. Šī vieta piedāvā “soul food” virtuvi dinamiskā un krāšņā formātā. 

Ēdienkartē atradīsiet, maki rolls, Bao maizītes, nūdeles, Temaki un citus ēdienus.

 

Interjers

Unagi Inu ir manga komiksu “Tensai Bakabon” varonis, kuru radījis Fujio Akatsuka. Komiksu ietekme ļoti jūtama interjerā un dažas sienas pavisam noteikti var nodēvēt par īstiem mākslas darbiem. 

Dizaina elementi pie sienām rada pozitīvu atmosfēru un liek saprast, ka šeit pieejama Japāņu virtuve.

Kopumā interjers un gaisotne iedod sajūtu, ka esat atnācis uz vietu, kur brīvā, nepiespiestā gaisotnē pavakariņot, izbaudīt sarunas un relaksēties. 

 

Apkalpošana

Pirms ierašanās restorānā biju rezervējusi galdiņu, kas bija laba izvēle, jo restorāns vakara gaitā bija pilns. Turklāt, rezervējot galdiņu, personāls vienmēr parūpēsies, lai iedotu vienu no labākajiem galdiņiem.

Apkalpojošais personāls restorānā ir ļoti laipns. Ēdienkartē jūs atradīsiet nosaukumus, kurus labi varētu pārzināt tie, kuri ir pazīstami ar Japāņu virtuvi. Ja neesat viens no viņiem, nekautrējieties jautāt viesmīlim ēdienu aprakstus - personāls ir zinošs un izskaidros visu, lai jums nav jādomā, kas tad īsti tiks pasniegts.

Visa vakara gaitā mums nebija jāmeklē mūsu viesmīle, viņa vienmēr zināja kurā mirklī atnākt un parūpēties par mūsu vēlmēm un atbildēt uz jautājumiem.

 

Ēdiens

Atmosfēra un laipna apkalpošana viennozīmīgi ļauj izbaudīt vakaru, tomēr liela nozīme ir ēdienam.

Katrreiz, kad eju uz restorānu, kur ēdienkarte sastāv no ēdieniem, kurus ikdienā nesanāk ne gatavot majās, ne baudīt citur, es to uztveru kā mazus svētkus. Mums ir jāēd, lai izdzīvotu, tomēr mūsdienās mums ir iespēja baudīt ēdienu un gūt pieredzi caur jaunām garšām. 

Unagi Inu ēdiens ir atšķirīgs, noteikti kvalitatīvs.

Japāņu virtuve bieži asociējas ar suši, tomēr ēdiena klāsts un piedāvājums ir daudz plašāks. Arī es šoreiz izvēlējos klasiskos suši kā vienu no savām ēdiena izvēlēm, tomēr noteikti paeksperimentēšu citā reizē.

Bao maizīte ar lasi (6.50 eur) bija viena no labākajām bao maizītem, ko Rīgā nācies baudīt. Tā bija pildīta ar lasi, kas bija pagatavots gardā mērcē, frisse salātiem, marinētu gurķi un japāņu majonēzi. Man nereti ir gadījies, ka bao maizītes pasniedz pārāk jēlas, bet šī nebija tā reize. Bao maizītes ēdienkartē ir pieejamas ar dažādiem pildījumiem un tiek atnestas groziņā, kas iedod vēl autentiskāku pieskaņu.

Maki rolls ar kūpinātu zuti (11.50 eur) viennozīmīgi atšķīrās no citiem suši ar zuti, ko nācies ēst citās Rīgas vietās. Suši ir pildīts ar krēmsieru, gurķi, sparģeļiem un terijaki mērci. Bija labi izjūtams, cik ēdiens ir svaigs un viegls. Terijaki mērce labi papildināja kopējo garšu. 

Ēdienkarte ir gana plaša, lai apmierinātu Jūsu tā brīža iegribas. Kopumā ēdiens ir viegls un šis ir tas ideālais variants, kad aiziet vakariņās, pasūtīt vairākus ēdienus un vakara beigās joprojām justies labi, viegli un enerģijas pilniem.